Gouda bij Kaarslicht

Stearinlysfesten i Gouda, 14. desember2018, arrangeres for 63. gang

Tusenvis av mennesker har det hyggelig i det historiske senteret i Gouda, fra tidlig på formiddagen til sent om kvelden. Overalt høres musikk, det er dans og gateteater og du kan ta en guided tur.

En gåsegjeter og andre gjetere går rund i senteret med deres flokk. Der kan du beundre en livaktig julekrybbe i en stall. I de vakre kirkene i Gouda kan man høre på gratis konserter. Innbyggerene har dekorert byen festlig og de mange restauranter og kafeer viser seg fra sin beste side.

Med cirka 80 aktiviteter er det noe for en hver smak hele ettermiddagen og kvelden.

Og når det blir mørkt, da tennes ikke lyktestolpene, men lyset fra tusenvis av stearinlys lyser opp senteret rund det gamle rådhuset fra middelalderen.

Dagens høydepunkt er ‘Gouda i stearinlys’ mellom kl. 19.00 og 20.00 fredag den 14. desember. Ordføreren leser julehistorien, tenner lysene i det store jule treet (gave fra Kongsberg) tennes og tusenvis av innbygere og gjester synger julesanger sammen.

Har du allerede skrevet ‘Gouda i stearinlys’ i din agenda? Fredag den 14. desember fra kl 13.00 til kl. 23.00 er du hjertelig velkommen til lysefesten.

Flere opplysninger finner du på nederlandsk eller engelsk på: www.goudabijkaarslicht.nl

Her finnes også opplysninger om hvordan en kan reise til Gouda på beste måte og hvor man kan spise godt. Og i tillegg kan du sette sammen ditt eget programm.

Alle aktiviteter i Gouda og mye mer om vår hyggelige by finner du  på http://www.welcometogouda.com/

Velkommen til Gouda!

Vi ses!

Download: Tidsplan Norsk 2018 + map (pdf)


Plan (pdf)

Wilt u voordelig met de bus?

Woont u in een omliggende gemeente? Arriva heeft een mooie aanbieding voor u!
Read more »

Gouda, stad van...

Andere Goudse winterevenementen!
Read more »